Тавсия қиламиз

Биласизми? Ота-онага

Биласизми access_time8-январ 2018, 13:27

Ота-онага яхшилик қилиш фарзанд учун саодатдир 1.  Ота-онасига яхшилик…

ТAҲОРAТ ВA НAМОЗ ҲУКМЛAРИ КИТОБИ

Мақолалар access_time26-июль 2020, 14:52

ТAҲОРAТ ВA НAМОЗ ҲУКМЛAРИ Ассалому алайкум ва роҳматуллоҳи ва барокатуҳ!…

Кимиз

access_time22-май 2017, 17:14 visibility4679

Савол:
Шайх ҳазратлари.
При кумысном брожении белок превращается в легкоперевариваемые вещества, а молочный сахар — в молочную кислоту, ЭТИЛОВЫЙ СПИРТ, углекислоту и целый ряд ароматических веществ. Все это создаёт высокую питательность кумыса, лёгкую усваиваемость, приятный вкус и аромат.
Обычно кумыс содержит от 0, 2 % до 2, 5 % этилового спирта. Крепкий натуральный кумыс (только из кобыльего молока) может содержать до 4, 5 % спирта. Кислотность: 60-120 °Т.
Благодаря наличию алкоголя, углекислоты и молочной кислоты кумыс возбуждает деятельность желудочных желез и улучшает пищеварение. (Википедия).
Ҳурматли Шайх ҳазратлари кимизди аксарият худудларда янги таерлашмиди, балки олиб келиб бир канча муддат ичида сотишади. Шунинг хисобига кимизда «спиртовое брожения» хисобига спирт микдори купайиб, куп ичганда маст килса ози ҳам харом деган ҳукмга тугри келиб коладими еки юкми? Олдиндан рахмат.

Жавоб:
Қимиз ҳалол. Ҳанафий мазҳаби уламолари бунга иттифоқ қилишган.

Шайх Муҳаммад Содиқ Муҳаммад Юсуф
http://savollar.islom.uz/savol/14911

Каналга уланиш учун